Sidor

fredag 18 januari 2019

Helgfrågan v3


Fredag och helg igen och dags för Mias helgfråga. Dock har denna vecka inte alls varit som jag planerade. Tanken var att jag skulle jobba på Formex mässan men halva måndagen och fram tills idag har jag varit hemma pga olika anledningar. Det har varit jätteskönt att få slappna av och bearbeta det jobbiga som hänt och är så tacksam för min fantastiska chef. Men på måndag ska jag gå tillbaka och det längtar jag till! Dock har det tyvärr inte blivit så mycket läsning fast jag varit hemma för jag har haft varken lust eller ork men nu börjar det komma tillbaka igen.

Har du avslutat någon serie för att den blivit superdålig?
Nej det har jag faktiskt inte gjort och hoppas inte heller jag kommer att göra det.

Bonusfråga: Har du något tips på en bra tv-serie?
En på Netflix är The Haunting of Hill House. Sen gillar jag alla typer av brottsprogram som går på vanlig teve. Dock inte jag följer slaviskt men gillar att titta på. För några år sedan kollade jag Gossip Girl och den gillade jag också!

onsdag 16 januari 2019

Upprorsänglar av Libba Bray


Titel: Upprorsänglar
Författare: Libba Bray
Serie: Gemma Doyle #2
Sidor: 518
Utgiven: B Wahlströms, 2008
ISBN: 9132153392
Utläst: 29/12

Recensionen kan innehålla spoilers från första boken!

Handling:
Julen närmar sig och Gemma Doyle ser fram emot att få komma bort från Spence internatskola och spendera lovet i London tillsammans med sina vänner. Societetslivet lockar med glittrande baler, fjärran från flickskolans stränga regler och mörka salar. Mitt bland huvudstadens virvlande förströelser blir Gemmas syner allt starkare. Synerna som hon har sett som har visat vägen in i en ny dimension. Hon ser tre vitklädda unga kvinnor. Något hemskt har hänt dem - något som bara går att finna svaret på i den andra dimensionen.

Omdöme:
Efter hur första boken slutade var jag spänd på att få se hur denna skulle ta vid. Och jag blev lika kär som i första. Det är så fascinerade att det kan vara så spännande samtidigt som det är lite mysigt och sorgligt men också innehålla kärlek, drama och humor. Jag älskar karaktärerna mer och mer för varje bok och att få stiga in i den andra världen. 

Det jag gillade extra mycket med den här boken var twisten mot slutet. Jag var inte alls beredd på det men hade anat det lite men det gjorde boken ännu bättre och gillar det här med "du kan inte lita på någon". Och även att den utspelar sig under jul! Från första sidan till sista så är julen lite i bakgrunden. Det gjorde det lilla extra eftersom jag läste denna under jul. 

Även om böckerna är så långa så känns dem inte det för varje sida är sig värd. Jag plöjde denna hyfsat snabbt och den var precis som första lättläst. 

Vill man läsa en bok (serie) som är spännande från första sidan till den sista och som hela tiden håller ditt intresse uppe så rekommenderar jag verkligen att du läser den här trilogin. Den har precis allt man behöver för att få en bra läsupplevelse. 

3 bra saker med boken: spännande, twisten i slutet, julstämningen

Betyg: ♡♡♡♡

Tidigare böcker jag har läst av författaren:
Ögat över månskäran- Gemma Doyle #1

tisdag 15 januari 2019

Veckans topplista v3 – brittisk feelgood


Tisdag och det innebär veckans topplista som Johannas Deckarhörna håller i. Denna vecka ska vi lista fem utav våra favoriter från brittiska feelgoods.

1. Sophie Kinsella
Har läst hennes Shopaholic-serie och hade i år försöka läsa någon av hennes fristående böcker. Gillar verkligen hennes böcker!

2. Jenny Colgan
Läste hennes trilogi och även den fristående boken för 1-2 år sedan och är supertaggad på hennes nya serie! Tycker hon skriver så mysigt.

3. Lucy Dillon
Hon är en utav mina favoritförfattare när det gäller feelgood. Har två eller tre som jag inte läst men verkligen vill. Hon skriver helt fantastiskt. 

4. Jane Green (Mannen i mitt liv)
Denna bok läste jag förra sommaren och tyckte om den jättemycket. Har en till bok av henne hemma som jag gärna vill läsa snart.

5. Lindsey Kelk (Vi hade ju bara en paus)
Läste denna förra våren. Var ingen fempoängare men tyckte ändå den var mysig.

 

måndag 14 januari 2019

Veckoplanering v3

Tyckte den här var så söt! Hittade den på Pinterest.

Måndag idag och var faktiskt taggad på att gå upp till jobbet imorse. Kan ha att göra med att jag hade lite sovmorgon och även att denna vecka tisdag-fredag ska vi ställa ut på Formex på Älvsjömässan. Så det är en annorlunda arbetsvecka vilket ska bli jättekul! Kommer komma hem ganska sent på kvällarna så tyvärr tror jag att både bloggen och läsningen blir lite lidande. Men det får jag ta igen under helgen i sådana fall!

Läsningen gick jättebra föregående vecka. Jag läste ut båda mina böcker under helgen. På lördagen Längtans rike och under söndagen Hur kunde hon?. Det var skönt att avsluta en serie och Hur kunde hon? var bättre än vad jag förväntat mig vilket var kul. Innan jag skulle sova igår började jag smått läsa i Love.com som är en feelgood. Hade också tänkt att eventuellt börja med Timglaset någon dag i veckan som är första delen i trilogin Everlife. Fick den sista boken som recensionsex för ett tag sedan så det är hög tid att börja med första boken. Tror den kommer vara riktigt spännande! Har inget mål alls med att läsa ut någon av böckerna då bägge är ganska tjocka och jag vet redan nu att jag inte kommer ha så mycket tid för läsningen. Sätter ett längre mål med att bägge ska vara utlästa innan månadens slut. 

lördag 12 januari 2019

Onepiece och chailatte


Denna morgon och även eftermiddag kommer spenderas i min onepiece, i min säng, läsandes. Har endast 100 sidor kvar i Längtans rike så den bör avslutas inom kort. När den är utläst ska jag fortsätta in Hur kunde hon?. Där har jag kommit halvvägs. Min syster har även gjort chailatte som jag älskar, är helt tokig i det. Ha en fin lördag!

fredag 11 januari 2019

Helgfrågan v2


Fredag och snart helg. Tycker veckorna går så himla fort, hänger knappt med. Helg känns underbart då jag börjar bli sjuk och är därför helt slut efter jobbet och får sådan rejäl huvudvärk efter att ha stressat hela dagen. Så denna helg blir hyfsat lugn. Ikväll ska vi testa på en ny maträtt till middag och på kvällen blir det ost och kexbricka. Imorgon ska jag vila hela dagen innan det blir tacos och vinkväll med två tjejkompisar. En riktig myshelg helt enkelt! Nu tänkte jag svara på Mias helgfråga.

Valet av genre, tycker du den ändrar sig med åren och i så fall varför? 
Nja det tycker jag egentligen inte. Läser kanske lite med "faktaböcker" och "självbiografier". Men annars förändras den inte mycket alls.

Bonusfråga: Har ni plockat bort julen än?
Japp, mamma har gjort det när hon varit ledig. Så snart är hela huset tomt efter allt julpynt. Det känns lite tråkigt faktiskt. Jag älskar julen och tycker julpynt är så mysigt och ger en riktig mysstämning.

onsdag 9 januari 2019

Let it snow av Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle

Titel: Let it snow
Författare: Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle
Serie: -
Sidor: 333
Utgiven: Bonnier Carlsen, 2016
ISBN: 9789163889417
Utläst: 25/12

Handling:
En snöstorm sätter spelet i rullning: ett tåg spårar ur, mobilsamtal når inte fram, missförstånd, dikeskörningar, alldeles för många och för gapiga cheerleaders och första kyssar – allt under en förtrollad julhelg. Bästsäljande trion Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle skriver här varsin fristående – men sammanlänkad – charmigt romantisk berättelse i juletid. (Goodreads)

Omdöme:
Jag hade faktiskt inte speciellt höga förväntningar på denna bok men wow vad bra den var! Och så fantastiskt mysig och julig. Var lite rädd att jag inte skulle känna av julkänslan alls men den var där hela tiden.

Första berättelsen tyckte jag var kanske lite too much. Den kändes inte trovärdig och blev rädd att hela boken skulle kännas "fejk". Men direkt vid andra berättelsen blev jag fast och tyckte inget kändes för krystat.

Hela boken rätt igenom är en sån mysig berättelse och jag älskar hur allt hänger ihop! När man vid andra novellen får läsa om karaktärer från första så ger det ännu mer "myskänsla" över det hela. Miljön är fantastisk rätt igenom. Det är snökaos, filmtittande, fika på Starbucks och julfirande med  massa mat. Karaktärerna gillar jag också men det var egentligen vid sista berättelsen som jag verkligen gillade någon karaktär. Och i den gillade jag alla tre tjejer som var vänner, det var också den novellen som jag gillade bäst.

Vill man läsa en mysig och julig feelgood så är denna perfekt. Otroligt snabbläst var den också!

3 bra saker med boken: tre berättelser i en, julig, snabbläst

Betyg: ♡♡♡♡

Andra böcker jag läst av författarna:
Var är Alaska?- John Green
The fault in our stars- John Green

tisdag 8 januari 2019

Veckans topplista v2 – böcker jag ville läsa under 2018 men inte hann med


Trots att jag läste så många böcker under 2018 så känner jag ändå att det var ett flertal som jag inte hann med, som jag gärna också hade läst. Därför passar veckans tema bra in på det, vi ska nämligen lista de böckerna vi ville läsa under förra året men som vi inte hann med. Och det är som vanligt Johanna som håller i detta.

1. Hon bad om det av Louise O´Neill
En bok som jag varit intresserad av ett längre tag men som hela tiden hamnade lite bakom. Hoppas jag hinner med den i år!

2. Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella.
Ville läsa mer av Kinsella förra året men får ta tag i det detta år.

3. Färgen på drömmar av Ruta Sepetys
Senaste gången jag läste något av Sepetys var i gymnasiet vilket är snart tre år sedan och vill verkligen läsa mer av henne!

4. Bakom gallret: hur jag överlevde min faders vansinne av Maude Julien
Också en bok jag var intresserad av ett tag men som hamnat efter.

5. En liten hataffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna
Hört mycket bra om denna författare och även denna bok. Vill läsa något av henne i alla fall och tänkte börja med denna!

Det är inte endast dessa som jag hade velat läsa förra året utan det finns flera stycken. Men gjorde ett litet urval på de som låg högst upp på min Goodreads, vilket betyder att de flesta har legat där längst också. Hoppas jag kan beta av några stycken i år i alla fall!

måndag 7 januari 2019

Veckoplanering v2


Första riktiga arbetsveckan efter ledigheten och jag kan inte säga att jag är supertaggad. När jag är ledig för länge så blir jag helt fast i det. Men tror denna vecka kommer gå fort då det är ganska mycket att göra på jobbet.

Läsningen förra veckan tycker jag gick riktigt bra. Jag läste inte ut någon bok fick ändå hyfsat mycket läst. I Längtans rike har jag kommit mer än halvvägs, den är på 799 sidor och läste drygt 300 sidor totalt under veckan. I Hur kunde hon? läste jag endast 45 sidor men det är för att jag så lätt fastnar i Längtans rike men den är väldigt bra trots att den är så psykiskt tung att läsa. Ska försöka prioritera den lite mer nu denna vecka. Planen för min läsning blir bara att fortsätta med dessa två böcker. Hoppas att jag hinner läsa ut någon av dem, det bör inte vara några problem då denna vecka och helg också kommer att bli lugn.

fredag 4 januari 2019

Helgfrågan v1


Nu är det fredag igen och det känns precis lika skönt som vanligt. Jag har ju bara arbetat två dagar denna vecka men det är ändå skönt med helg. Idag tänkte jag gå hem vid 15:00 och träffa en kompis. Sen ikväll blir det en lugn hemmakväll. Ska försöka läsa en massa och kanske titta på en film, har blivit tipsad om att se Birdbox som är otroligt hypad nu. Så får se om jag tittar på den eller bara läser. Helgen är oplanerad men det känns ändå skönt, har flängt runt så mycket sen innan jul så en lugn helg är precis vad jag behöver. Nu ska jag svara på Mias helgfråga!

Vad läser ni just nu?
Jag läser Längtans rike av Libba Bray som är sista boken i trilogin om Gemma Doyle. Och så har jag precis börjat med boken Hur kunde hon? av Dana Fowley som är en självbiografi om sexuella övergrepp.

Bonusfråga: Vad har du för tips mot trötthet?
Energidryck tyvärr. Jag dricker det mycket sällan men det hjälper mig. Annars har jag ingen aning faktiskt. Har också hamnat i en period då jag är trött hela tiden.