Sidor

tisdag 11 juni 2019

Omgiven av psykopater av Thomas EriksonTitel: Omgiven av psykopater
Författare: Thomas Erikson
Serie: -
Sidor: 271
Utgiven: Bokförlaget Forum, 2017
ISBN: 9789137150475
Utläst: 4/6

Handling:
Du har säkert stött på den här personen: en spännande människa som är otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjälpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt – eftersom det känns så bra. Men det som verkar för bra för att vara sant är troligen det …

I boken avslöjas hur en psykopat använder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig så mycket det bara går. Du får reda på om din egen personlighetstyp är röd, gul, grön eller blå enligt det psykologiska DISA-systemet. Genom att bli medveten om hur du själv fungerar kan du se igenom och stå emot psykopatens avancerade manipulation. Helt klart är att vissa människor har en personlighet som är exceptionellt manipulativ. De kan övertyga vem som helst om vad som helst. De tycker om att kontrollera andra. Och de drar sig inte för att ljuga och förvränga sanningen för att komma dit de vill.

Alla med psykopatiska drag är naturligtvis inte psykopater. Och alla psykopater är inte bindgalna seriemördare. De flesta av dem vandrar faktiskt omkring här mitt ibland oss. Dessvärre är de betydligt fler än vad man tidigare har trott, vilket betyder att du med största sannolikhet redan har träffat på några av dem i grannskapet, på jobbet eller kanske i din familj. Nu är det dags att ta reda på hur de gör för att utnyttja dig – innan det är för sent! (Goodreads)

Vad tyckte jag om boken:
Jag läste hans första bok Omgiven av idioter och tyckte den var otroligt intressant och lärorik. Men denna tyckte jag var snäppet bättre. Den var mycket mer intressant och även lite obehaglig. Jag insåg hur lätt det är att faktiskt bli manipulerad utan att man märker det.

Han tog upp DISA-modellen igen vilket var bra om man inte läst hans första bok, jag valde att läsa om det kapitlet för att fräscha till minnet lite. Tycker det är så intressant med alla färger!

Rekommenderar boken till dig som vill lära dig mer om färgerna för de olika personlighetstyperna och även hur du ska lyckas att inte bli manipulerad av dem.

Betyg: ♡♡♡♡♡

Tidigare böcker jag läst av författaren:
Omgiven av idioter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar