Sidor

onsdag 20 februari 2019

Timglaset av Gena Showalter


Titel: Timglaset
Författare: Gena Showalter
Serie: Everlife #1
Sidor: 444
Utgiven: Harper Collins Nordic, 2017
ISBN: 9789150924251
Utläst: 16/2

Handling:
Ett val.
Två riken.
Ingen andra chans.

Slutet på livet är bara början.

Det sägs att historien skrivs av de som överlever. Men jag vet att det inte är sant. Jag heter Tenley Lockwood, och snart kommer jag att vara död. Det här är min berättelse.

I den värld där Tenley "Ten" Lockwood bor tar livet inte slut när man dör. Tvärtom. Det är då det börjar. I det som kallas eviglivet finns två mäktiga riken som strider om människornas själar, och alla ställs inför ett val: Myriad eller Troika.

Men Ten vägrar välja. Det spelar ingen roll att hennes föräldrar till och med har fått henne inspärrad på mentalsjukhus där hon utsätts för tortyr och misshandel för att övertygas att välja rätt sida.


Både Troika och Myriad skulle göra vad som helst för att rekrytera Ten och få tillgång till hennes ovanliga förmågor. Snart befinner hon sig på flykt, mitt i en dragkamp på liv och död. Vem kan hon lita på? Och vad händer om hon faller för en kille och väljer ett annat rike än det han tillhör? Hon måste helt enkelt hålla sig vid liv tillräckligt länge för att fatta rätt beslut.

Omdöme: Jag hade inte speciellt höga förväntningar på denna bok då jag hade sett många negativa recensioner om den. Men jag ville ändå ge den en chans, vilket jag nu i slutändan är glad över.

Boken inleds ganska rörigt så jag hade svårt att hänga med men det var samtidigt spännande vilket gjorde att jag ville fortsätta läsa. Och spännande är den från början till slut. Action och drama tar det aldrig slut på så gillar man det är denna bok att rekommendera.

Huvudkaraktären Ten gillar jag jättemycket. Hon är kaxig och modig och vill leva efter sina egna val. Men relationen hon har till både Killian och Archer gjorde mig lite förvirrad. Jag vet inte om det beror på att jag varit lite ofokuserad ibland när jag läst eller om författaren skrivit lite osammanhängande för jag hade svårt att hänga med hur relationerna utvecklades.

Miljön och världen Ten lever i älskar jag. Jag tycker det är så spännande med två riken och tanken på ett efterliv. Boken är på över 400 sidor så den är ganska tjock men jag tyckte det flöt på ganska bra ändå när man väl kom igång.

Varför jag inte avslutade serien kan du läsa om här: https://bokrelaterat.blogspot.com/2019/04/det-har-med-att-tvinga-sig-sjalv-att.html

Betyg: ♡♡♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar