Sidor

torsdag 3 januari 2019

Läsmål och utmaningar för 2019


Nu är vi inne i 2019 och det är hög tid att publicera vad jag hade tänkt ha för mål under kommande år och även hur det gick med de målen jag hade 2018.

Målen 2018:
Mitt mål var att läsa minst 40 böcker och jag läste 64 stycken. Jag klarade av det målet ganska så bra kan man säga. Jag är otroligt nöjd då jag läste hyfsat många tjocka böcker.

Att avsluta minst 6 stycken serier lyckades jag dock inte med. Jag avslutade fyra stycken. Egentligen kanske fem om serien om Elsa av Ulla M. Nissen ska räknas som en serie. De är två stycken böcker som är fristående men andra boken är en fortsättning på den första och där får man avslutet. Så jag kanske borde räkna in den med.

Skulle också läsa minst 10 böcker ur min egna bokhylla och hade vid det tillfället 53 stycken olästa. jag läste 31 stycken ur min egna bokhylla och har idag 62 stycken oläst om jag räknat rätt. Kan vara någon siffra det skiljer men tycker ändå det är okej.

Mål för 2019:

  • Jag vill läsa minst 50 böcker. Jag läste som sagt 64 förra året men tror inte jag kommer lyckas med det i år och vill inte ha för stor press på antal heller. Att läsa 50 stycken blir nog lagom.
  • Eftersom antalet olästa böcker i min hylla ökar vill jag att hälften av mitt mål på 50, alltså 25, ska vara ur min egna hylla. Det bör jag klara också men skulle helst vilja att det var mer. Får lägga mer krut på mina egna böcker än bibliotekets helt enkelt.
  • Få upp minst 4 stycken blogginlägg i veckan. Det bör jag klara då det inte är så mycket men vill inte att bloggen ska kännas som ett måste. Vill lägga upp inlägg som jag tycker är bra och intressanta.
  • När jag gått igenom min Goodreads så ser jag att jag inte har så många serier kvar jag vill läsa. Det är endast några få och har därför satt målet att försöka avsluta 3 stycken serier. Just nu håller jag på med en trilogi och är på sista boken så den kommer snart att avslutas och då har jag bara två kvar att ta mig igenom och det kommer jag definitivt att klara av. 
  • Jag har även listat några böcker som "ska" läsa under året. Antingen är det hyllvärmare, böcker jag verkligen vill läsa men som blir bortprioriterade eller recensionsexemplar. Dessa är det i alla fall:

Hetare av elva författare
Hej syster av Navid Modiri
Sparkle av Kaya McLaren
En allvarsam lek av Sally Thorne
Ord i djupaste blått av Cath Crowley (recensionsex)
Bränn alla mina brev av Alex Schulman (recensionsex)
Eviglivet av Gena Showalter (recensionsex)
Suicideclub av Rachel Heng (recensionsex)
Neverworld av Marisha Pessl (recensionsex)

Kommer säkert få mer reecensionsex under året också men vill komma i fas med de jag redan har. Hade tänkt ta tag i dem så snart som möjligt.

Hur ser er planering ut för 2019?

1 kommentar:

  1. Neverworld och Bränn alla mina brev är jättebra! :)

    SvaraRadera