Sidor

onsdag 21 november 2018

Saeculum av Ursula Poznanski


Titel: Saeculum
Författare: Ursula Poznanski
Serie: -
Sidor: 443
Utgiven: Opal, 2013
ISBN: 9172995432 
Utläst: 2/11

Handling:
Saeculum är namnet på ett rollspelssällskap som i sina rollspel håller sig till 1400-talet. Det innebär att de endast tillåter redskap, material, matvaror osv som var kända under 1400-talet. 

Bastian, en ambitiös medicinstudent, har nyligen lärt känna Sandra. De gillar varandra, men Bastian vet inte om de nu är ett par eller inte, han blir inte riktigt klok på Sandra. Sandra är medlem i rollspelsgruppen Saeculum och vill intressera Bastian för samma sak. Bastian blir inbjuden till ett fem dagars rollspel, som ska genomföras på en på förhand okänd plats i otillgänglig natur. Han bestämmer sig för att följa med, och en liten grupp åker iväg över pingsthelgen. När platsen för rollspelet avslöjas är en av deltagarna starkt emot valet av spelort, hon säger att platsen är förbannad och att ingen kommer att komma levande därifrån. Det bygger hon på en sägen om denna plats, en berättelse om en adelsman och hans oäkta bror med en mörk profetia. När de efter en lång resa, till sist till fots, har kommit fram till platsen för rollspelet börja det hända obehagliga saker. Det som händer blir allt farligare, och frågan är vem som egentligen kontrollerar spelet. (Goodreads)

Omdöme:
Jag läste Erebos förra året som Ursula skrivit och gillade den jättemycket. En mycket annorlunda bok som jag förstod att denna också skulle vara. Hon hittar på så fantastiska världar att det är svårt att inte fastna för böckerna.

Det som verkligen fångade mitt intresse att plocka upp den från början var att den skulle handla om rollspel i medeltiden. Tyckte det lät så fruktansvärt intressant och sen att det skulle hända mystiska saker gjorde den bara ännu mer spännande. Och boken var spännande från pärm till pärm.

Jag gillar att det händer saker direkt, du kommer in i boken vid första sidan. Och redan där känns du som en av medlemmarna i Saeculum. Det är en helt underbar värld. Karaktärerna är också intressanta och unika, alla är sin egna person. Redan från början förstod jag att det inte var något som stämde helt med Sandra och Paul och det var spännande att följa genom hela boken. 

Det är inte en lugn stund i boken så gillar man att det händer saker hela tiden är denna ett säkert kort. Det är också otroligt spännande att Ursula leker med tanken på vad det är som egentligen händer där på spelorten. Är det förbannelsen eller andra deltagare, eller är det någon från deras egna grupp? Jag hade inte en aning om det innan det avslöjades i boken och det är ett plus. 

Slutet drog ner mitt betyg lite faktiskt. Hade förväntat mig lite mer och annat. Det var absolut inget dåligt slut men det var inte det slutet jag hade väntat på. 

3 bästa med boken: medeltiden, handling, spänningen

Betyg: ♡♡♡

Andra böcker jag läst av författaren:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar