Sidor

onsdag 14 november 2018

Flora Banks förlorade minne av Emily Barr


Titel: Flora Banks förlorade minne
Författare: Emily Barr
Serie: -
Sidor: 317
Utgiven: Alfabeta förlag, 2017
ISBN: 9789150119169
Utläst: 20/10

Handling:
Flora Banks lider av svår minnesförlust. Hon minns ingenting från dag till dag, hennes armar är fullklottrade med saker hon inte får glömma. Så kysser hon någon hon inte borde kyssa. Det är det första hon kommer ihåg sedan hon var tio år. Men han är borta. Flora blir besatt av att hitta killen hon kysste och sökandet tar henne ut på en farlig resa.
För vem kan man lita på när man inte ens kan lita på sig själv? (Goodreads)

Omdöme: Jag hade inte läst strålande recensioner om denna innan jag började läsa den så var lite osäker. Men eftersom den skulle handla om minnesförlust så kände jag att jag verkligen ville läsa den. Och det ångrar jag inte att jag gjorde kan jag säga.

Det är inte den bästa bok jag läst men den var annorlunda vilket jag verkligen gillade. Jag läste en annan liknande bok tidigare i år och jag har märkt att jag gillar dessa typer av böcker. Det blir mer spännande och oförutsägbart. Det är svårt att relatera och även komma Flora nära eftersom hon är så svår att förstå på grund av minnesförlusten. Man vet inte hur hon ska bete sig eller reagera i nästa stund. Men som sagt det var verkligen något jag gillade för det gjorde så att boken aldrig blev långtråkig. 

Flora upprepar saker ofta för att försöka hålla kvar minnet eller hitta det men till min förvåning så var det inget som jag störde mig på, inte alls faktiskt. Utan boken höll mitt fokus och intresse hela tiden. Jag ville verkligen få reda på om hon skulle träffa Drake och vad som i sådana fall skulle hända. Och det som man får reda på sen angående mejlen och även hennes föräldrar gjorde så mycket. Det blev lite mörkare och ännu mer spännande. 

Miljön är också ett stort plus. Att få måla upp det lilla samhället med snön och isbjörnarna var magiskt. Men slutet gillade jag inte. Jag ville veta mer och det kändes lite hastigt och slarvigt avslutat.

I det stora hela är det en bra bok som jag verkligen rekommenderar. Den är spännande och mysig och mycket lättläst. 

3 bra saker med boken: spännande, twisten, miljön

Betyg: ♡♡♡


Tack till Alfabeta förlag för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

 1. Åh, jag håller verkligen med om att slutet var något av en besvikelse hos en i övrigt riktigt bra och intressant bok...

  Förresten, jag har taggat dig: https://lexiekon.blogspot.com/2018/11/the-cookie-books-tag.html

  Skulle vara superroligt att läsa dina svar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för det men har tyvärr redan gjort den taggen :/ Men tack ändå! :)

   Radera