Sidor

onsdag 7 november 2018

Eliza och hennes monster av Francesca Zappia


Titel: Eliza och hennes monster
Författare: Francesca Zappia
Serie: -
Sidor: 399
ISBN: 9789177812180
Utgiven: Modernista förlag, 2018
Utläst: 14/10

Handling:
I verkligheten är artonåriga Eliza Mirk blyg, knepig, smart och helt utan vänner. På nätet är hon däremot en supersuccé: under sitt alias LadyConstellation skriver och ritar hon den otroligt populära serien Monsterhavet som har miljoner fans och läsare. Eliza kan inte ens föreställa sig att hennes riktiga tillvaro ska kunna mäta sig med den hon lever i på nätet - åtminstone inte förrän den nye pojken Wallace Warland börjar på hennes skola och Eliza inser att den verkliga världen kanske inte måste vara så hemsk ändå. Men så råkar Elizas alter ego bli avslöjat, varpå allt ställs på spel: hennes serie, hennes relation till Wallace och hela hennes tillvaro. (Goodreads)

Omdöme:
Denna bok har fått så otroligt bra recensioner att jag inte kunde börja läsa den utan att ha höga förväntningar. Jag var dock lite orolig att det skulle vara för mycket tecknande och serieskrivande eftersom jag inte alls tycker om det. Men för mig var det lagom mycket utav det. 

Eliza påminner mig lite om mig själv och det var skönt att läsa om någon som är introvert och trivs med att stänga in sig på sitt rum. Att läsa om någon som gör det och inte tycker det är konstigt. Sen så hade jag svårt att förstå hennes stora intresse för att teckna serier men kan ändå sätta mig in i det och även förstå hur omgivningen ser på det. Jag vet själv att det inte är bra att isolera sig för mycket så jag umgås med familj och vänner ibland. Ju mer du isolerar dig desto jobbigare blir det att sedan ta dig ut som det blev för henne i början.

Jag gillar hela storyn om Eliza och även få se hennes relation utvecklas med Wallace. Boken är ganska mörk men jag gillade det och slutet var också lite deppigt men ljusnade sen vilket jag tyckte var otroligt fint. Jag tycker denna bok är otroligt viktig för den visar hur det kan vara för många tonåringar. Man känner sig eller är utanför/mobbad i skolan vilket gör att man isolerar sig hemma på internet. Vilket bara gör det sociala livet mycket svårare. 

En otroligt fin bok där man kommer karaktärerna nära och som når en på djupet. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den vilket resulterade i att jag plöjde den på mindre än en vecka. Rekommenderas starkt!

3 bra saker med boken: omslaget, mejlkonversationerna, bokens utveckling

Betyg: ♡♡♡♡


Tack Modernista för recensionsexemplaret!

3 kommentarer: