Sidor

onsdag 26 september 2018

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck


Titel: Bokhandeln på Riverside Drive
Författare: Frida Skybäck
Serie: -
Sidor: 445
Utgiven: Louise Bäckelin Förlag, 2018
Utläst: 16/9

Handling:
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Omdöme:
Jag hade faktiskt låga förväntningar då jag läst recensioner som givit den rätt låga betyg. Men wow vad jag blev positivt överraskad. Jag tyckte denna bok var helt fantastisk. Definitivt en utav de bästa jag läst i år!

Det är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman. Och sen att böcker är ett stort inslag gör ju den bara bättre. Bokhandeln är så otroligt mysig. Och så dricker dem mycket te och fikar, kom igen vad kan gå fel? Många har klagat på att de inte klickade med karaktärerna men det gjorde verkligen jag. Min favoritdel var när man fick följa Sara och Kristina då deras relation var så intressant och att det även knöt ihop hela boken. Sen gillade jag inte hur det slutade för tyckte det var så fruktansvärt orättvist att tårarna rann på mig men förstod ändå varför Skybäck valde att gå den vägen med berättelsen. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara mer men den är verkligen underbar. Och är det någon gång man ska läsa den så är det nu under hösten, wow vilken mysfaktor! Även om det är en feelgood så var den mycket sorglig och en del i slutet gav mig en klump i magen men det tyckte jag ändå lite om. För då blev den inte sådär alldeles för sockersöt. Jag hoppas verkligen Skybäck släpper en till bok inom kort!

3 bra saker med boken: storyn, omslaget, språket

Betyg: ♡♡♡♡♡

1 kommentar: