Sidor

onsdag 29 augusti 2018

De kommer ändå inte tro mig- Ulla M. Nissen


Titel: De kommer ändå inte tro mig
Författare: Ulla M. Nissen
Serie: Elsa-Serien #1
Sidor: 221
Utgiven: Hoi Förlag, 2017
Utläst: 14/8

Handling:
Ingen anar vad som hände på den föräldrafria festen. Och Elsa kan inte tänka på det. Definitivt inte tala om det. Hon skäms så fruktansvärt. Elsa skulle vilja förklara sig. Berätta. Fast det kan hon ju inte. Och alla vet väl ändå? Det värsta är nog att Isak antagligen också vet. Att han skulle vara intresserad av henne kan hon ju bara glömma nu. (Goodreads)

Omdöme:
Jag var väldigt taggad på att läsa denna eftersom jag tyvärr har en nära vän som varit med om ett övergrepp och jag ville få en större inblick i hur det är att leva med det. Det var värre än jag trodde. Jag led med Elsa varje sida i boken, herregud vad jobbigt det var att läsa. Den är så välskriven och berör på djupet. En otroligt fin och bra bok. 

Förutom att boken var bra för mig som utomstående att läsa så tror jag att denna bok kan vara perfekt att läsa för den som varit med om ett övergrepp själv. Att få känna att man inte är ensam om det och att det finns personer som känner och mår precis som du själv. 

Om jag ska kommentera det mindre bra med boken så är det språket, det var lite för mycket slang och vardagligt för min smak samt att tempot i boken ibland var lite för högt. Jag skulle velat ha lite mer djup och beskrivningar ibland. Tillexempel när Elsa var hos kuratorn, det fick man inte vara med på. Sen reagerade jag på slutet som var lite för hastigt för mig men jag såg att en fristående uppföljare kommer nu i september så förhoppningsvis får man lite svar där. Kommer definitivt läsa den så snart jag kan!

3 bra saker med boken: handlingen, lättläst, miljön

Betyg:♡♡♡♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar