Sidor

fredag 9 mars 2018

Vi två


Titel: Vi två
Författare: Andy Jones
Serie: -
Sidor: 304
Utläst: 28/2

Handling:
Fisher och Ivy har bara varit ett par i nitton dagar. Båda har haft förhållanden tidigare, men de vet båda två att det är annorlunda den här gången: De är ämnade för varandra. Att de egentligen vet väldigt lite om varandra känns mindre viktigt.
Men under det kommande året, en period då deras liv förändras oåterkalleligt, upptäcker Fisher och Ivy att det är en sak att bli förälskad och en helt annan att fortsätta vara förälskad.
Vi två är en charmig, ärlig, humoristisk roman om livet och kärleken och om vikten av att inte ta något av det för givet.


Omdöme:
Jag var lite kluven till denna bok. Jag köpte den främst för att omslaget var så mysigt och för att handlingen ändå verkade okej. Och sen så har jag nog aldrig läst en "kärleksbok" skriven av en man. Det gjorde mig ännu mer nyfiken. 

Och wow, denna bok alltså. Den var rolig, gripande, sorglig, lättsam, mysig, härlig och den gav mig så mycket insikter och perspektiv. Det som inte nämns i handlingen är att Fisher har en kompis som han haft sen han var liten. Han kallas för El och har en obotlig sjukdom. Det finns inget botemedel för den sjukdomen och alla vet, även han själv att den här sjukdomen tar livet av han. Han kommer att dö. Men ändå rycks han, El, inte ner av det. Han vill inte att någon ska tycka synd om honom eller sluta leva sitt eget liv för hans skull, speciellt inte hans pojkvän Phil. När El var med då fick jag en klump i halsen men jag älskar honom. Han hade humor och glimten i ögat, vilken karaktär.

Jag kan tycka att det är lite skumt att bli tillsammans efter nitton dagar  och sen dessutom (SPOLIER!!, skaffa barn!?) Men det är en varje persons ensak. Men att få följa deras förhållande var spännande och gav mig själv lite tankar kring mitt förhållande. Jag började tänka på saker som att "spelar det verkligen roll om vi firar ju hos mina föräldrar eller hans, är inte det viktiga att vi är tillsammans?" Så fort dem grälade över något applicerade jag det på mitt egna förhållande. Inser nu när jag skriver detta att det låter rätt tråkigt att sitta och läsa om gräl och kärlek osv men detta var mysigt. Det gav pespektiv och insikter vilket jag älskar. Livet är kort och man ska verkligen nyttja det till fullo. Och med tanke på hur boken slutar vilket jag verkligen inte kan spoila så lämnar jag istället orden; Livet blir ibland inte som man föreställt sig men man får då göra det bästa av situationen och finnas där för varandra. Kärleken är starkare än man tror.

Betyg:♡♡♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar