Sidor

onsdag 7 mars 2018

Allt det vackra är inte förstört


Titel: Allt det vackra är inte förstört
Författare: Danielle Younge-Ullman
Serie: -
Sidor: 435
Utläst: 25/2

Handling:
Som barn reste Ingrid över hela Europa tillsammans med sin mamma, operasångerskan Margot-Sophia. Men när den talangfulla sångerskan förstör sina stämband får karriären ett abrupt slut. I ett försök att gå vidare flyttar de hem till Kanada igen. Men minnet av det som gått förlorat är fortfarande smärtsamt närvarande.
Ingrid lovar sin mamma att hon ska delta i ett överlevnadsläger ute i vildmarken, för att bevisa att hon är mogen nog att på egen hand flytta till London för att plugga musik.
Men allt är inte som det verkar, och Ingrid måste räkna ut varför hon egentligen är på lägret, och den egentliga orsaken till att musiken försvann ur deras liv.


Omdöme:
Först och främst så måste jag tala om hur ROLIG denna bok var! Jag skrattade hela tiden hur sarkastisk och ironisk Ingrid var typ hela tiden. Men även om denna bok var rolig så var den samtidigt väldigt sorglig och jobbig att läsa. 

Ingrid och hennes mamma har en rätt konstig relation och Ingrids mamma är en komplicerad person. Hon blev deprimerad när hennes sångkarriär tog slut och det påverkar Ingrid oerhört mycket. Hon får ta hand om sig själv och vågar inte längre njuta av musiken då hon är orolig över vad hennes mamma ska tycka. Och detta är något man får följa igenom hela boken. 

Boken utspelar sig i nutid från överlevnadslägret där man får följa Ingrid när hon skriver brev till sin mamma men också från författarens perspektiv. Mina favoritdelar är från lägret eftersom där händer det mest och mycket. Överlevnadslägret är hemskt och Ingrid lyckas alltid ställa till det för sig vilket är roligt. Men som jag skrev tidigare så är boken otroligt rolig men den är också sorglig. Så även om delarna från lägret ofta var komiska så märker man hur dåligt Ingrid mår och hur ensam hon är. Hon har ingen och släpper inte heller in någon. Hon skriver ibland till en kille och man får även följa deras historia och jag tycker den är så väldigt fin. 

Slutet var mycket sorgligt men också fint (utan at spoila). Det var inte ett slut jag hade förväntat mig men när jag tänker efter så var det kanske inte en chock. Jag älskade verkligen boken och hoppas att Danielle ger ut fler böcker som blir översatta!

Jag vet inte vad jag ska skriva mer om boken. Den är så jävla mycket att det blir svårt att formulera allt. Läs den. Läs den bara. 

Betyg: ♡♡♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar