Sidor

onsdag 7 februari 2018

CirkelnTitel: Cirkeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Serie: Engelfors #1
Sidor: 520
Utläst: 27/1

Handling:
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. En natt då månen färgats mystiskt röd förs alla sex till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

Omdöme:
Den här boken fick jag som receex precis när den kom ut och jag kan inte förstå att jag inte plockade upp den direkt. Att det skulle dröja 6år är helt otroligt! Men det kan bero på att denna var så jäkla hypad när den släpptes, hela trilogin i sig var hypad. Och brukar bli lite osäker på at läsa hypade böcker för är rädd att bli besviken. Men blev jag besviken av denna bok? Svar: nej(!!!!)

Jag läste denna bok helt utan förväntningar och efter några sidor så var jag fast. Jag totalälskar att man får följa dessa olika karaktärer för man tröttnar aldrig. Först läser man några sidor om Anna-Karin och sen följer man Ida och sen är det alla tjejer tillsammans och sen är det Mino osv. Det är verkligen jättespännande. Och jag gillar verkligen alla karaktärer, vissa mer än andra såklart men tycker faktiskt om alla. 

Jag antecknande faktiskt en sak i min mobil medan jag läste boken, vilket jag typ aldrig gör. Och det var  att min favoritkaraktär dog, en av tjejerna. Jag tyckte att någon annan av tjejerna istället kunde ha gjort det (låter hemskt) men det tycker jag. För tjejen som dog hade jag verkligen fastnat för och jag vill så gärna veta mer om henne. Två andra karaktärer som jag inte alls gillar är rektorn och Gustaf. Inget fans överhuvudtaget och jag litar 0% på dem, det är definitivt något mysko med dem. 

Miljöbeskrivningarna i boken är en stor tumme upp. Nej men jag fastnade verkligen för Engelfors och jag tycker det lilla samhället verkar fruktansvärt mysigt! Och speciellt på bondgården där Anna-Karin bor. Att hon kan stå i köket och se ut till morfars lilla hus. Jag själv bor inte direkt på landet men har alltid tyckt det verkar mysigt. Så Engelfors låter som något för mig.

Betyg: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar