Sidor

söndag 12 november 2017

Erebos


Titel:
Erebos

Författare: Urzula Poznanski
Serie: -
Sidor: 423

Handling:
Erebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.

Mina kommentarer och åsikter:
Den här boken har funnits på min Goodreads sen säkert 2012 så det var högtid att läsa den och det är jag riktigt glad över att jag gjorde! Jag hade ändå relativt höga förväntningar på den eftersom jag hade hört så mycket bra om den och den har även bra betyg på Goodreads. 

Det som var så fascinerande med boken var att jag gillade spelet i boken mer än jag trodde. Jag hade fått för mig att det skulle vara en dataspel som spred virus typ, av någon konstigt anledning. Men till min förvåning så var det ett dataspel som gav dig uppdrag att utföra i verkligheten. I början så var det mest spelet som var i fokus och jag var rädd att det skulle bli långtråkigt men till min förvåning tvärtom. Jag tyckte den världen var så jäkla cool och jag blev avundsjuk på Nick och de andra som fick ta del av den världen (även om den var hemsk osv) men jag förstår verkligen varför de blev så beroende och älskade spelet.

Är förvånad att jag aldrig tröttnade på boken. Inte en enda gång kände jag "nä nu orkar jag inte läsa mer det händer ju inget, den är så långtråkig". Utan tvärtom, jag ville läsa mer. För boken var så spännande och älskade dramat och intrigerna och hemligheterna. Jag ville också lista ut vilka som gömde sig bakom spelkaraktärerna. 

Miljön i spelet och även utanför tycker jag var så bra beskrivet. Jag kunde se framför mig hur Nick fightas på arenan i den vita staden men också när han sitter hemma framför datan med rödsprängda ögon en skolkväll till 02:00 på natten. Urzula är en riktigt bra författare och har tänkt läsa hennes andra bok Saeculum.

Höjdpunkten i bokem var när de började lösa mysteriet med spelet. Wow vad jag blev på helspänn och fascinerad. Återigen, grymt bra jobbat Urzula! Men boken lämnade mig ändå med ett litet frågetecken och det var vem Budbäraren i boken var? Var han också en riktigt person eller var han bara en karaktär i spelet. Det var ju han som gav ut alla uppdrag och var ögat i spelet... Lämna gärna en kommentar om ni läst boken och kanske kan hjälpa mig med den frågan!

Betyg: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar