Sidor

tisdag 15 augusti 2017

Årets bästa debut

Titel: Papperssjälar
Författare: Emma Johansson
Serie: -
Sidor: 333
(Recensionsexemplar)

Handling:
Emilia är inte så peppad på livet längre. Hon har inte varit det sen den där dagen förra våren när Theresia blev påkörd av tåget. Men varför påverkar det Emilia så mycket? Det var en fruktansvärd olycka, och hela skolan sörjer, men Emilia var aldrig nära vän med Theresia. Bara ytligt bekanta. Men det är något med den populära tjejens död som stör henne. Något som gör den nya vänskapen med Viktor, Theresias äldre bror, riktigt jobbig.
Ingen annan förstår varför Emilia förändrats så mycket, eller varför hon är så obekväm i Viktors sällskap. Men sanningen är att Emilia har en hemlighet som rör Theresias död. En hemlighet som kan förändra allt. 


Mina åsikter och kommentarer:
Först och främst måste jag få skriva WOW VILKEN DEBUT. Alltså wow. Helt ärligt så hade jag inga förväntningar. Eller den enda jag hoppades på var att den inte skulle vara helt kass. Och jag var intresserad av boken då jag hade läst lite om den innan. Men jag hade ingen aning om vad som väntade och att den faktiskt så skulle vara sådär bra.

Det som berörde mig mest i den här boken är att huvudpersonen Emilia bär på så otroligt mycket. Jag känner så fruktansvärt mycket för henne. Och så är det såklart fruktansvärt det som hänt Theresia (ni som läst boken förstår nog vad jag egentligen menar). Nej fy vad denna bok var jobbig att läsa stundvis. Jag älskar sånna här böcker, sånna böcker som verkligen berör. Böcker som får en att fälla några tårar (för det gjorde jag) och som ger en ett sug i magen för att man verkligen blir tagen. 

Jag fullkomligt älskar Emilia och Viktors relation. Fy vad fin den är och älskar hur den förändras och växer från första gången de ses till sista sidan i boken. De har sån fin kärlek tillsammans, en sån kärlek som man själv vill ha.

Emma lyckades faktiskt med allt i denna bok. Det var inte en enda gång jag blev uttråkad i boken eller behövde läsa om en mening för att jag hade varit någon annanstans i mina tankar. Jag älskar karaktärerna, speciellt Emilia, Viktor och Mathilda. Jag tycker verkligen att alla borde läsa denna bok. Inte bara för att den var så fantastiskt bra utan också för att den är en perfekt bok att läsa om man har någon som gått bort. 

Betyg: ♡♡♡♡♡

2 kommentarer: